Palveluvalikoimamme 2018:

 

PIHAOHJAUS/ NEUVONTAKÄYNTI

 

Pihaohjauskäynnillä paneudutaan pihakysymyksiisi tai pihan ongelmakohtiin paikan päällä tontillasi. Neuvontakäynnillä saat suullista ohjeistusta ja ideoita esim. pihan muuttamisesta helppohoitoisemmaksi, toimintojen sijoitteluun, pihan kasvien hoitoon, kasvien leikkaukseen, pihan materiaaleihin, piharemontin toteutukseen, kasvien valintaan jne. Pihakohteesi voi olla yksittäinen istutusalue, osa pihaa tai koko piha. Ohjauskäyntiin ei sisälly kirjallista materiaalia, mutta voit itse kirjata ylös muistiinpanoja.

 

PIHAOHJAUS VERKOSSA

Kesälle 2018 avaamme uudenlaisen palvelun. Tarvitsetko neuvoja pihan toteutukseen tai omatoimiseen pihasuunnitteluun. Palvelussamme voidaan ratkoa pieniä ja akuutteja pihaongelmia sekä saat tukea omatoimista pihan toteutusta varten. Saat esimerkiksi neuvoja kasvien valintaan ja istuttamiseen, pihakiveyksen tekemiseen tai kivien/laattojen valintaan, pensasaidan lajin valitsemiseen, neuvoja piha-alueiden rajaamiseen, katteiden valitsemiseen tai pihanhoitoon liittyviin kysymyksiisi. Jos kaipaat vahvistusta omille ajatuksillesi tai uudenlaista ideaa pieneen pihaprojektiin, voin auttaa sinua.

Tämä palvelu toimii verkossa sähköpostitse. Laita yhteydenottolomakkeen tai sähköpostin kautta pihaohjaus tarpeesi ja katsomme pihakysymykseesi sopivan etenemistavan. Vastaukset ja toiminta-ohjeet/ehdotukset saat suoraan sähköpostiisi. Palvelun laajuus sovitaan ja räätälöidään tapauskohtaisesti. Neuvonnan pohjaksi tarvitsemme asemapiirroksen ja kuvia kohteesta. Palvelu on tarjolla koko Suomen alueella.

 

PIHAN YLEISSUUNNITELMA

Yleispiirteinen pihasuunnitelma, jonka pohjalta voit toteuttaa pihaa itse omassa aikataulussasi. Luonnosta tarkempi suunnitelma, ja suosituin vaihtoehto pihaa itse toteuttavalle. Yleissuunnitelmaan piirretään suunnitelmakohtaiset toiveet, materiaalit, kasvilajit määrineen. Yleissuunnitelma sisältää pihaluonnoksen, jota tarkennetaan asiakkaan kommenttien pohjalta yleissuunnitelmaksi. Suunnitelmassa esitellään pinnoitteet (materiaalit, määrät neliöinä, ehdotus pihakivistä), kasvillisuusalueet (kasvilajit, kpl määrät, istutusetäisyydet), pihavalaisinten sijoittelu ja tyyli, muut pihaan valitut materiaalit ja suuntaa-antava pihan materiaalien kustannusarvio. Pihan yleissuunnitelma on piirretty tietokonepohjaisella suunnitteluohjelmalla.

 

IDEALUONNOS

Idealuonnos sisältää pihakäynnin tontillasi, jossa kartoitetaan pihatoiveet ja tarpeet. Pihakäynnin jälkeen pihaasi ideoidaan luonnosmainen piirros, jossa on merkittynä toimintojen alustava sijoittelu pihaan, pintamateriaalit yleisesti, kasvillisuusalueiden paikat ja kasviesimerkkejä pihaan. Pihaluonnos on käsin piirretty luonnos, joka ei sisällä tarkkaa suunnitelmaa. Edullinen ja nopeammalla aikataululla saatava vaihtoehto sinulle, haluat tehdä tarkemmat valinnat pihaasi itse. Pihaluonnoksen pohjaksi tarvitaan mittakaavassa oleva asemapiirros tontista sekä pihatoiveet.

 

PIHAN OSAN SUUNNITTELU JA ISTUTUSSUUNNITELMA

Suunnitellaan osa pihasta esim. terassin/pation ja pergolan ympäristö, sisääntuloalue, etupiha, hyötytarha, pihan ongelmakohta tai muu toivomasi osa pihasta. Suunnitelma räätälöidään tarpeittesi mukaan pihan osan suunnitelmaksi tai yksittäisen kasvialueen, kukkapenkin tai istutusaltaan suunnitelmaksi.