Palveluvalikoimamme 2018-19:

 

PIHASUUNNITTELU JA NEUVONTA

 

IDEOINTI/ NEUVONTAKÄYNTI

Ideointi/neuvonta käynnillä paneudutaan pihakysymyksiisi tai pihan ongelmakohtiin paikan päällä tontillasi. Neuvontakäynnillä saat suullista ohjeistusta ja ideoita esim. pihan muuttamisesta helppohoitoisemmaksi, toimintojen sijoitteluun, pihan kasvien hoitoon, kasvien leikkaukseen, pihan materiaaleihin, piharemontin toteutukseen, kasvien valintaan jne. Pihakohteesi voi olla yksittäinen istutusalue, osa pihaa tai koko piha. Pihakäyntiin ei sisälly kirjallista materiaalia, mutta voit itse kirjata ylös muistiinpanoja.

 

PIHAN YLEISSUUNNITELMA

Yleispiirteinen pihasuunnitelma, jonka pohjalta voit toteuttaa pihaa itse omassa aikataulussasi. Luonnosta tarkempi suunnitelma, ja suosituin vaihtoehto pihaa itse toteuttavalle. Yleissuunnitelmaan piirretään suunnitelmakohtaiset toiveet, materiaalit, kasvilajit määrineen. Yleissuunnitelma sisältää pihaluonnoksen, jota tarkennetaan asiakkaan kommenttien pohjalta yleissuunnitelmaksi. Suunnitelmassa esitellään pinnoitteet (materiaalit, määrät neliöinä, ehdotus pihakivistä), kasvillisuusalueet (kasvilajit, kpl määrät, istutusetäisyydet), pihavalaisinten sijoittelu ja tyyli, muut pihaan valitut materiaalit ja suuntaa-antava pihan materiaalien kustannusarvio. Pihan yleissuunnitelma on piirretty tietokonepohjaisella suunnitteluohjelmalla.

 

PIHAN IDEALUONNOS

Idealuonnos sisältää pihakäynnin tontillasi, jossa kartoitetaan pihatoiveet ja tarpeet. Pihakäynnin jälkeen pihaasi ideoidaan luonnosmainen piirros, jossa on merkittynä toimintojen alustava sijoittelu pihaan, pintamateriaalit yleisesti, kasvillisuusalueiden paikat ja kasviesimerkkejä pihaan. Pihaluonnos ei sisällä tarkkaa suunnitelmaa, mutta antaa hyvän ja selkeän rungon pihan toteutusta ja omaa jatkosuunnittelua varten. Edullinen ja nopeammalla aikataululla saatava vaihtoehto sinulle, haluat tehdä tarkemmat valinnat pihaasi itse. Pihaluonnoksen pohjaksi tarvitaan mittakaavassa oleva asemapiirros tontista sekä pihatoiveet.

 

PIHAN OSAN SUUNNITTELU JA ISTUTUSSUUNNITELMA

Suunnitellaan osa pihasta esim. terassin/pation ja pergolan ympäristö, sisääntuloalue, etupiha, hyötytarha, pihan ongelmakohta tai muu toivomasi osa pihasta. Suunnitelma räätälöidään tarpeittesi mukaan pihan osan suunnitelmaksi tai yksittäisen kasvialueen, kukkapenkin tai istutusaltaan suunnitelmaksi. 

 

MUUT VIHERPALVELUT

 • Pihasuunnittelun kurssit ja työpajat

 

 • Kasvien leikkaustyöt esim. omenapuiden ja marjapensaiden leikkaukset

 

 • Syysistutukset haudoille Lappajärvellä
  • Kanervat/callunat
  • Havut
  • Jäkäläkranssit
  • Kynttiöiden vienti palvelu läheisesi haudalle, kun et itse pääse viemään kynttilää esim. pyhäinpäivä, isäinpäivä, itsenäisyyspäivä, jouluaatto 
  • Hautakynttilä sis. viennin 10 €/kpl
  • Hautakynttilä matalalla pidikkeellä sis.viennin 15 €/kpl
  • Lisäkynttilä toiselle haudalle + 4€/kpl